This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

Valencian pilota

x

Pilota Valenciana in the Street

Http:// with a quick video made this morning when I found the street shut down for a sort of sponsored,impromptu game of Pilota Valenciana

1/2 Final Raspall 1a. Genovés 21/12/2014. Pilota Valenciana.

Final del XVI Campionat Nacional de Raspall per parelles (trofeu Diputació de València) en primera categoria disputada el 21/12/2014 al trinquet del Genovés, entre els equips de Bicorp amb, Víctor i Borja (roig) contra Xeraco amb, Lluís-et i Juan (blau).
x

Presentat Pilota a l'escola 2017-2018

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i el president de la Federació de Pilota Valenciana han assistit al CEIP Pare Català de València a la jornada d’obertura del programa “Pilota a l’Escola 2017-2018”. A aquesta sessió inaugural també han assistit, per part de la Federació de Pilota, organitzadora del programa, els jugadors d’escala i corda Fageca i Víctor Bueno, la jugadora i membre de la selecció de pilota, Ana Belén Giner, als tècnics Juanba, Llopis, Carles i Enric.

El programa “Pilota a l’Escola” té com a finalitat introduir el joc de pilota als centres educatius, ensenyar a l’alumnat l’esport dels valencians així com transmetre al professorat les possibilitats educatives, socials i culturals de la pilota valenciana.

Vicent Marzà ha declarat que “incorporem ‘Pilota a l’Escola’ a Secundària i a més dupliquem la participació d’escoles en tres anys. Aquest programa reuneix esport, cultura i educació en un mateix programa. Dóna a conéixer a l’alumnat un esport que està en el nostre ADN cultural i fomenta valors per a treballar amb el nostre alumnat des del punt de vista educatiu, amb sessions pràctiques impartides per pilotaris. Així donem a conéixer la pilota valenciana, tot el que la rodeja i hi sumem aficionats joves”.

Per la seua part el President del a Federació, ha manifestat que “Pilota a l’Escola “també ha ajudat a incorporar a la dona dins aquest esport, en l’actulitat hi han moltíssimes gràcies al programa. Enguany arrivarem a unes 500 escoles, i a més és un programa al que hem sumat la col.laboració inestimable de la Fundación Trinidad Alfonso, per la qual cosa les escoles tindran més material específic de Pilota per a lliurar en cada sessió i en les 7 cloendes que realitzarem durant el mes de maig. La Federació està molt satisfeta d’aquesta tasca divulgativa que realitzem conjuntament amb la Conselleria”.

S’ha passat dels 11.925 alumnes de 265 centres del curs 2014-2015 als més de 18.500 alumnes només de Primària que participaran aquest curs de 445 escoles. Sense comptar l’alumnat de Secundària que s’incorpora per primera vegada enguany al programa per mitjà de la participació d’un centenar d’instituts.

Pilota Valenciana a squash de Benicarlo II

x

Pilota Valenciana a squash de Benicarlo III

Pilota Valenciana a squash de Benicarlo

x

2/2 Final Raspall 1a. Genovés 21/12/2014. Pilota Valenciana.

Final del XVI Campionat Nacional de Raspall per parelles (trofeu Diputació de València) en primera categoria disputada el 21/12/2014 al trinquet del Genovés, entre els equips de Bicorp amb, Víctor i Borja (roig) contra Xeraco amb, Lluís-et i Juan (blau).

01.Final Llargues.Alfara.28/09/2014 Pilota Valenciana.

Final de la IV edició del Campionat d'Europa de clubs de Llargues, disputada el 28/09/2014 al carrer Major d’Alfara de l'horta entre els equips de Kersken amb, Benja, Sam, David, Nico i Favian contra Benimagrell amb, Malia, Tato, Perete, Mario i Sergi.

Final Raspall 1a Femenina. Genovés 21/12/2014. Pilota Valenciana.

Final del XVI Campionat Nacional de Raspall per parelles (trofeu Diputació de València) de primera categoria femenina, disputada el 21/12/2014 al trinquet de Genovés entre els equips de Beniparrell amb, Noelia i Ana (roig) contra Borbotó amb, Ana Belen i Sara (blau).

02.Final Llargues.Alfara.28/09/2014 Pilota Valenciana.

Final de la IV edició del Campionat d'Europa de clubs de Llargues, disputada el 28/09/2014 al carrer Major d’Alfara de l'horta entre els equips de Kersken amb, Benja, Sam, David, Nico i Favian contra Benimagrell amb, Malia, Tato, Perete, Mario i Sergi.
x

Final Lliga Llargues.Agost 06/07/2014. Pilota Valenciana.

Final de la XXX edició de la Lliga de Llargues disputada el 06/07/2014 al carrer Canalejas d’Agost entre els equips de Sella, amb Pau, Jesús, Alvaro, Quico i Jordi (roig) contra Benimagrell, amb Mali, Tato, Mario, Héctor i Paco (blau).

Final VII Bancaixa. València 15/03/1998. Pilota Valenciana.

Final de la VII edició de la lliga professional d'escala i corda circuit Bancaixa disputada el 15/03/1998 al trinquet Pelayo de València entre els equips de, Sarasol I i Sarasol II (roig) contra Nuñez, Voro i Tino (blau).
x

Imelsa recolza l'esport autòcton del valencians - La Pilota

La Pilota Valenciana, una de les prioritats en els patrocinis de València, Terra i Mar. La Copa President de la Diputació és una bona mostra d'això.

La Pilota Valenciana, una de las prioridades en los patrocinios de València, Terra i Mar. La Copa President de la Diputació es una buena muestra de ello.

2/2.Final XIII Bancaixa. València 14/03/2004. Pilota Valenciana.

Final de la XIII edició de la lliga professional d'escala i corda circuit Bancaixa disputada el 14/03/2004 al trinquet Pelayo de València entre els equips de, Sarasol I i Sarasol II (roig) contra Mezquita, Tato i Tino (blau).

Pilota valenciana semifinal

x

2/2.Copa GVA Galotxa. Borbotó 15/02/2015. Pilota Valenciana.

Xa edició de la Copa Generalitat Valenciana de Galotxa, disputada el 15/02/2015 al carrer de pilota valenciana de Borbotó entre els equips de Quart de poblet amb, Adrián, Pepet i Javi (roig) contra Marquesat amb, Àngel, Sopetes II, Gerardo i Benja (blau).

1/2. Final Lliga Professional EiC. València 15/03/2015. Pilota Valenciana

Primera partida de la Final de la XXIV Lliga Professional d’Escala i Corda. Disputada el 15/03/2015 al trinquet de Pelayo de València entre els equips de Puchol II i Santi de Finestrat (roig) contra Pere Roc II, Dani i Monrabal (blau).

Pilota per a Dummies. CAP. 3

La pilota és un joc mil·lenari que molts valencians encara desconeixen. Penjem el tercer capítol de “Pilota per a Dummies”, un projecte per divulgar la pilota valenciana.

100x100 valencians

Tanto d'una partida de pilota valenciana, modalitat d'escala i corda.

El 'II Trofeu Villarreal CF' de pilota ya está aquí

Shares

x

Check Also

x

Menu